Mainos
Mainos

Tätä mieltä tulevat kansanedustajat ovat työntekijöiden oikeuksista

Eduskuntaan äänestetyistä kansanedustajista RKP:n kansanedustajat olisivat kaikkein selkeimmin valmiita heikentämään työntekijöiden asemaa.

Valittujen kansanedustajien kannat perustuvat heidän MTV:n vaalikoneeseen antamiin tietoihin.

Vaalikoneesta löytyy 199 ehdokkaan vastaukset. Ainoastaan Ahvenanmaalta valitun Mats Löfströmin tietoja vaalikoneesta ei löytynyt.

Tulevat kansanedustajat vastasivat vaalikoneen väitteisiin asteikolla nollasta sataan. Nolla tarkoittaa sitä, että edustaja on väitteen kanssa täysin eri mieltä, kun taas sata tarkoittaa sitä, että hän on väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Jos edustaja vastasi tasan 50, hän ei ole asiasta mitään mieltä.

Jutun graafeissa vastaukset 0-49 tarkoittavat, että edustaja on eri mieltä väitteen kanssa ja vastaukset 51-100 tarkoittavat, että edustaja on samaa mieltä väitteen kanssa.

Voit tarkastella ehdokkaiden ja puolueiden kantoja tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.

Hanakimmin työntekijöiden oikeuksia ovat puolustamassa vasemmistoliitto sekä SDP.

Vasemmistoliiton ja sosiaalidemokraattien lisäksi myös yli puolet vihreiden valituista kansanedustajista ei olisi valmis luopumaan ammattiliittojen tekemistä sitovista työehtosopimuksista.

Perussuomalaisten rivit jakaantuvat melko tasan sekä puolesta että vastaan.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajista selvästi yli puolet olisivat valmiita paikalliseen sopimiseen, RKP:n ehdokkaista kaikki.

Palkkojen laskemisessa kansanedustajat ovat maltillisempia. Kaikista ehdokkaista ainoastaan 17 prosenttia olisi valmis palkka-aleen.

RKP:n ehdokkaista kaikki olisivat jossain määrin valmiita sallimaan nykyistä matalamman palkkatason. Kokoomuksesta enää puolet edustajista olisi valmis palkka-aleen.

Nollasopimusten tulevaisuus jakaa kansanedustajia selkeästi.

Vasemmistoliiton, sosiaalidemokraattien, vihreiden sekä edustajista suurin osa haluaisi tiukentaa työnantajien mahdollisuutta käyttää nollasopimuksella työskenteleviä työntekijöitä. 

Perussuomalaisten, kristillisten ja keskustalaisten leiri jakaantuu keskiviivan molemmille puolille.

Kokoomuksen ja RKP:n ehdokkaat ovat selvästi nollasopimusten kannalla.

Tutustu puolueiden ja edustajien kantoihin tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.


Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot