Mainos
Mainos

Tätä tukea väärinkäytetään eniten

Kansaneläkelaitoksen tietoon tuli yhteensä noin 1700 Kelan tukien väärinkäyttöepäilyä viime vuonna, kertoo Kelan johtava tutkija Mikko Niemelä.

Niemelän mukaan vuosittain noin 70–80 prosenttia tapauksista menee poliisin tutkittaviksi. Väärinkäyttöepäilyt tutkitaan ensin Kelassa.

Niemelä kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että epäilyistä noin puolet koskee työttömyyteen liittyviä tukia.

– Tyypillinen tapaus on sellainen, että ihminen ilmoittaa olevansa työtön, mutta nostaa kuitenkin työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Verohallinnon verontarkastuskertomuksien kautta sitten selviää, että hän onkin tehnyt töitä. Tätä kautta hän sitten jää kiinni siitä, Niemelä sanoo.

Niemelän mukaan tukien väärinkäytöstä jää usein kiinni, koska Kela tekee laajaa yhteistyötä eri tahojen, kuten kuntien, oppilaitosten, isännöitsijöiden ja verohallinnon kanssa.

Maahanmuuttajataustaisten osuus ei erityisemmin nouse esiin tukien väärinkäyttötapauksissa, Niemelä kertoo.

–Jos me katsotaan näitä väärinkäyttötilanteita, niin kuin työttömyysturvaan ja yleiseen asumistukeen liittyviä tapauksia, niin sieltä ei nouse esiin esimerkiksi maahanmuuttajat.

(MTV3)

Katso Kelan johtavan tutkijan Mikko Niemelän haastattelu: (Huomenta Suomi 6.3.2013)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot