Mainos
Mainos

Tatu ja Patu saivat Finlandia Junior -raadinkin innostumaan

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu pihalla

Outo käsikirja siitä, mitä kaikkea kivaa pihalla voi tehdä

(Otava)

Suosittujen Tatun ja Patun pihaleikkikirja, jota ”Outolan pihatieteellinen instituutti suosittelee”, on jo 14. kirja, jossa T&P suvereeniin tapaansa tekevät kaikkea jännittävää. Teos on hauska virikkeiden antaja pikkulapsille, vanhemmille ja isovanhemmille: ”Käsikirja kaikille niille, joilla ei ole mitään tekemistä ja niille, jotka ovat jo unohtaneet leikkimisen jalon taidon.”

Tatu ja Patu pihalla on ihanteellinen (iso)vanhempien ja lasten lukea illalla yhdessä ja miettiä seuraavan päivän ohjelmaa. Kaikki tapahtuu pienellä pihalla. Seikkailuja voi löytää, jos osaa katsella. Huvipuistoja ei kaivata, eikä sormia heristellä.

Näkee hyvin, että Havukainen ja Toivonen elävät pikkulapsi-arkea. He osaavat käyttää mielikuvitusta ja he ymmärtävät lasten maailmaa. Aina ei tarvitse mennä lelukaupan kautta.

Tatua ja Patua eivät häiritse neljä -väliin haastavaa- vuodenaikaamme, vaan he löytävät seikkailuja tavalliselta pihalta pahimpiin ja parhaisiin aikoihin. Ja huumoria.

Havukainen ja Toivonen muistavat myös varoittaa vaaroista ja korostaa hetkiä, jolloin aikuisen täytyy olla mukana.

Teoksessa esitellään esimerkiksi 22 tapaa käyttää tikkuja ja keppejä (viikset, rumpukapulat, pitkän tikun vetäminen...), ja 22 tapaa käyttää käpyjä (käpypiikkimatto, tarkkuusheitto, käpylehmä) tai heiniä (rintakarvat, marjojen keruu, eriste).

Kirja on hulvaton kokoelma perinnettä ja mielikuvitusta, joka saanee tylsemmänkin vanhemman liikkeelle.

Jos olet jo unohtanut, miten se meni? Kirja antaa ohjeet esimerkiksi hiekkakakun ja majan tekoon, maahan piirtämiseen, majan rakentamiseen, lumiukkoon ja kukkaseppeleen sitomiseen. Veikeä kirja.

Näin Finlandia Junior -valintalautakunta perustelee:

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu pihalla (Otava)

Havukainen ja Toivonen ovat päivittäneet legendaarisen Sudenpentujen käsikirjan. Tämäkin jännä ja näppärä opas otetaan pihalle mukaan.

Tatu ja Patu ovat lapsiperheen kunniavieraita; huumori puree kaikenikäisiin. Pienin oppii toistelemaan hauskimpia sutkautuksia, ekaluokkalainen harjoittelee lukemista täysin katu-uskottavasti, ja aikuinen jaksaa reilusti yli tuhat lukukertaa. Yksityiskohtainen, laadukas kuvitus on vertaansa vailla. Sivuilla riittää bongattavaa, mutta visuaalinen ilme on silti selkeä.

Tatu ja Patu pihalla johdattaa perinneleikkien maailmaan: Seppeleen sitominen ja ruutuhyppely saavat uuden ilmeen, ja käpylehmätkin ovat oikeastaan aika hohdokkaita kapistuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme