Mainos
Mainos

TAYS: Potilaat eivät pyynnöistään huolimatta ole päässeet meille

Potilaan oikeus valita hoitopaikkansa ei toteudu kaikkialla Suomessa, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Potilaat eri puolilta Suomea ovat piirin mukaan kertoneet, etteivät ole saaneet pyynnöistään huolimatta valita Tampereen yliopistollista sairaalaa hoitopaikakseen.

Esimerkiksi kuntien terveyskeskukset voivat Pirkanmaan piirin mukaan estää valinnan vetoamalla tekemiinsä sopimuksiin terveyspalvelujen tuottajien kanssa.  

Lain mukaan potilas voi valita hoitopaikkansa yhteisymmärryksessä hoitavan lääkärin kanssa. Sairaanhoitopiirin mukaan tämä ei tarkoita potilaan valinnanvapauden rajaamista vaan sitä, että lääkäri kertoo eri hoitopaikoista. Piiri viittaa tiedotteessaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston tuoreeseen selvitykseen, jonka mukaan valinnanvapaus ei toteudu riittävän hyvin.  

Kilpailu- ja kuluttajaviraston selvityksestä ilmeni viime viikolla, että potilaan oikeus valita vapaasti hoitopaikkansa ei toteudu tarkoitetulla tavalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme