Mainos
Mainos

"Täysin käsittämätön" - Demariopiskelijat tyrmistyivät ehdotuksesta

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtasen ehdotus peruuttaa opintotuen sitominen indeksiin on tyrmistyttänyt demariopiskelijat. Virtanen sanoi tänään Huomenta Suomen Torstaikabinetissa, että opintotuen sitominen indeksiin voitaisiin vielä perua.

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK toteaa, että nuoret ovat jo valmiiksi heikossa asemassa.

– Kansliapäällikön kanta on täysin käsittämätön, ja osoittaa valtavaa tietämättömyyttä opiskelijoiden taloudellisesta asemasta, toteaa SONK:n puheenjohtaja Sarita Niemi.

Opiskelijat ovat tällä hetkellä ainoa ihmisryhmä, joka valtion toimesta pakotetaan elämään lähes köyhyysrajalla tai sen alapuolella, SONK sanoo tiedotteessaan. Demariopiskelijoiden mukaan opintotuen sitomisessa indeksiin ei ole kyse vain rahasta, vaan periaatteesta.

– Haluaako kansliapäällikkö todella viedä opiskelijoilta tämänkin edistysaskeleen, jonka vuoksi koko opiskelijaliike taisteli päämäärätietoisesti kuukausien ajan ennen vaaleja? Niemi tivaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme