Mainos
Mainos

TE-toimistojen henkilöstöltä kovaa kritiikkiä aktiivimallille: kohtuuton osalle työttömistä, resursseja liian vähän

Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto (THHL) pitää työttömien aktiivimallia kohtuuttomana osalle työttömistä, liitto kertoo tiedotteessaan. Lisäksi liitto pitää myös te-palvelujen työntekijöille asetettuja vaatimuksia liian suurina.

THHL yhtyy useiden ammattiyhdistysten kritiikkiin siitä, että aktiivimalli on työttömien kannalta epätasa-arvoinen alueellisesti. Kaikkien alueiden työttömillä ei ole liiton mukaan yhtäläisiä mahdollisuuksia toteuttaa aktivisuusvaatimuksia. Parhaat mahdollisuudet ovat suurten kaupunkien asukkailla.

Liiton mukaan myöskään te-palveluille osoitetut toimenpidevelvoitteet eivät ole oikein mitoitettuja. Työtaakka kasvaa liian suureksi.

– Henkilöstöön jo nyt kohdistunut katkeruus ja syyllistäminen osuvat niihin, jotka aivan liian vähäisillä te-palvelujen resursseilla, ovat jatkuvasti omaa jaksamistaan venyttäen yrittäneet hoitaa velvoitteitaan, tiedotteessa todetaan.

Myös muut viime vuosien työttömyysturvauudistukset saavat liitolta rajua kritiikkiä.

– Maan hallituksen viime vuosien työllisyyden hoidon uudistukset ovat olleet lähinnä työttömien kepittämistä, eivät kannustavia, liitto toteaa.

Liitto toivoisi aktivointitoimia myös työnantajille. Näin työttömillä olisi paremmat mahdollisuudet mallin velvoittamaan aktiivisuuteen.

– Missä ovat velvoitteet yrityksille ja työantajille? Tai sanktiot siitä, jos nämä eivät ole valmiita osallistumaan talkoisiin luomalla riittävästi työtilaisuuksia ym. mahdollisuuksia työttömille saada jalka työelämän oven väliin?Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme