Mainos
Mainos

Teemu sai äidiltään hätääntyneen puhelun ja riensi vesiskootterillaan auttamaan sonnin uhria: "Ei siinä ollut mitään tehtävissä"

Teemu Lehto oli maanantaina omalla mökillään, kun hänen äitinsä soitti, että nyt tarvitaan apua. Lehto hyppäsi vesiskootterinsa kyytiin ja riensi apuun.

Hetkeä aiemmin Lehdon vanhemmat olivat todistaneet mökkirannastaan, kun sonni hyökkäsi iäkkään kalastajamiehen päälle vastarannalla.  Äidin soittessa pojalleen Lehdon isä hälytti samaan aikaan hätäkeskukseen.

Lehto arvioi, että hänellä kesti tapahtumapaikalle korkeintaan pari minuuttia. Myös pelastushenkilökunta oli hänen mukaansa nopeasti paikalla, sillä Ikaalisten palolaitos sijaitsee lähellä.

– Siellä oli jo palokunta paikalla, kun saavuin. Kysyin tutulta palomieheltä, että voinko olla jotenkin avuksi, kun tässä kerran olen. He kyllä löysivät sen uhrin sitten saman tien, Lehto kertoo.

– En koe olleeni siinä missään roolissa. Enemminkin murheellinen, kun on tuttu maatila ja tällaista pääsee käymään.

– Isä spekuloi sitä asiaa, että oisko ehtinyt paikalle, jos hän olisi irrottanut oman veneensä ja lähtenyt vastarannalle, mutta näin ymmärsin, että ei siinä ollut mitään tehtävissä.

Pelastajat olivat Lehtoon yhteydessä vielä myöhemmin, kun heidän pelastustoimissa käyttämänsä vene oli jäänyt rantaan sonnin aitauksen toiselle puolelle.

– Pääsin myöhemmin auttamaan, kun tuttu palomies soitti, että heillä jäi pelastustoiminnassa ollut vene järven reunaan. Eivät viitsineet pellon poikki kävellä.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme