Mainos
Mainos

Tehopartiointi lisännyt lähiliikenteen lipunmyyntiä

Niin sanotun nollatoleranssikampanjan aikana juopottelu, tupakointi ja häiriköinti ovat vähentyneet selvästi etenkin lähijunissa. Kampanjan myötä lähijunien lipunmyynti onkin noussut yli kymmenen prosenttia.

Tehopartiot ovat rauhoittaneet pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä. Pari kuukautta kestäneen kampanjan aikana on saatu kuriin viinan juontia, tupakointia ja häiriköintiä.

Häiriköiden määrä on pudonnut alle puoleen nollatoleranssikampanjan aikana.

- Alkoholin nauttiminen on sivistyneempää, ja se on lähes tulkoon loppunut kokonaan junissa ja asemilla, sanoo järjestyksenvalvoja Petteri Holopainen.

Junien rauhoittuminen on tuonut toivottua lisäystä lipunmyyntiin. Konduktööri Tauno Keräsen mukan VR:n lähijunat ovat kasvattaneet lipunmyyntiään kampanjan myötä peräti 12 prosenttia.

Taustalla matkustajien kokema turvattomuus

Tehopartiointiin lähdettiin, koska joka neljäs matkustaja vältti junien metrojen ja raitiovaunujen käyttämistä erityisesti viikonloppuisin häiriköiden pelon vuoksi.

Partioon on kuulunut lipuntarkastajien lisäksi vartijoita. Viranomaisten mukaan tehopartiointi on muuttanut asenteita. Nyt pullot pannaan piiloon, ja matkustajat uskovat ja luottavat taas henkilökunnan sanaan.

Tilanne ei kuitenkaan ole muuttunut niin selkeästi raitiovaunuissa ja metroissa, joissa häiriköitä ja liputtomia on yhä runsaasti.

Tehopartiointi jatkuu kesällä junissa. Vartijat vähenevät metroista ja raitiovaunuista, mutta liputtomat yritetään saada kuriin 60 tarkastajan voimin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot