Mainos
Mainos

Tehostettu nopeusvalvonta kevensi kaasujalkaa

Poliisin tehostettu nopeusvalvonta on keventänyt suomalaisten kaasujalkaa. Poliisin tuoreen selvityksen mukaan viime lokakuussa käyttöön otetut uudet nopeusvalvonnan puuttumisrajat ovat vähentäneet keskinopeuksia 1-3 kilometriä tunnissa.

Selvimmin nopeuksien lasku näkyy niiden keskuudessa, jotka ovat ajaneet yli 10 kilometrin ylinopeudella – tällaisten kuljettajien osuus laski jopa kahdeksan prosenttia.

– Puuttumisrajojen ja valvonnan tehostamisen ei ollut tarkoitus laskea sakotuskynnystä, vaan huomauttaa kuljettajia nopeusrajoitusten noudattamisen tärkeydestä. Näyttäisi siltä, että viesti on saavuttanut vastaanottajansa, sanoo poliisijohtaja Jorma Tolvanen Poliisihallituksesta.

Tolvanen myös muistuttaa, että tehostetun liikennevalvonnan myötä tulee ilmi myös muita liikennerikoksia, kuten rattijuopumuksia, ajo-oikeudetta ajoa sekä katsastamattomilla ajoneuvoilla ajamista.

Tiedot perustuvat Liikenneviraston tilastoihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme