Mainos
Mainos

Tehy: Hallituksen paljastettava korttinsa

Tehy vaatii hallitusta turvaamaan terveyspalvelut budjettineuvotteluissa. Järjestön puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan mukaan terveydenhuolto on räjähtämässä käsiin hoitajien palkkakuopan vuoksi.

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy vaatii hallitusta paljastamaan korttinsa budjettineuvotteluissa.

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola sanoo, että hallituksen pitää linjata sekä valtionosuuden määrä että sen kohdentaminen.

- Päättäjien on kannettava vastuunsa perustuslain edellyttämien terveyspalveluiden turvaamiseksi kansalaisille. Vain kansainvälisen vertailun ja kilpailun kestävä hoitohenkilöstön palkkataso takaa jatkossa riittävän määrän osaavaa väkeä terveys- ja sosiaalialalla, Laitinen-Pesola sanoo.

Laitinen-Pesolan mukaan sosiaali- ja terveydenhuolto räjähtää käsiin, ellei hoitohenkilöstön palkkoja koroteta tuntuvasti. Hänen mielestään on selvää, ettei valtion ylimääräinen raha tule riittämään kunta-alan kaikkien palkansaajien palkkojen tuntuvaan korottamiseen. Tämän vuoksi tehy vaatii hallitukselta priorisointia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme