Mainos
Mainos

Tehy huolissaan työntekijöidensä jaksamisesta

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn järjestötutkimuksen vastanneista osa koulutetusta hoitohenkilöväestä kokee, ettei alalla välttämättä jaksa työuran loppuun saakka. Hoitohenkilöstö kokee kuitenkin tekevänsä tärkeää työtä ja on ylpeä ammatistaan.

Hoitajat pitävät tärkeänä myös mahdollisuutta tehdä työnsä hyvin, mutta käytännössä hyvä hoito ei aina toteudu.

Tehyn järjestötutkimuksen vastanneista 96 % on ylpeä omasta ammatistaan. Toisaalta 41 % ei usko jaksavansa työuran loppuun saakka alalla. Houkutusta siirtyä toisen alan tehtäviin koki 35 % vastanneista.

- Tässä piilee valtava ristiriita. Koulutettu hoitohenkilöstö haluaa hoitaa potilaita mahdollisimman hyvin, mutta hoitajia kuormittaa fyysisen jaksamisen ohella henkinen jaksaminen, sillä moni kokee että potilaita ei ehditä hoitamaan niin hyvin kuin pitäisi, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

TNS-gallupin toteuttamaan järjestötutkimukseen valittiin Tehyn jäsenistöstä 2200 henkilön otos, josta 30 % vastasi kyselyyn. Tehy osallistui myös Porissa pidettävään SuomiAreena-tapahtumaan. Paneelissa keskusteltiin siitä, millainen suomalainen terveydenhuolto on vuonna 2020.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme