Mainos
Mainos

Tehy ja Akava laajan tuloratkaisun taakse

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy haluaa mahdollisimman laajan tulopoliittisen kokonaisratkaisun. Tehyssä pelätään, että muunlaisessa ratkaisussa teollisuuden vahvat liitot ottaisivat kovat palkankorotukset julkisen sektorin jäädessä puille paljaille.

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola arvelee Aamulehden haastattelussa, että julkisten palveluiden supistamisvaatimukset jatkuvat myös tulevassa tupossa.

Akavan puheenjohtaja Risto Piekka patistaa valtiota kutsumaan kunta-alan työmarkkinajärjestöt mukaan valtion ja kuntien neuvotteluryhmään.

Ryhmän tehtävänä on turvata kunnallisten peruspalvelujen rahoitus. Piekka toteaa lehtihaastattelussa, että järjestöjen mukanaolo ryhmässä voisi helpottaa kuntia koskevien ratkaisujen aikaansaamista.

Syksyn työmarkkinatilanne on tänään esillä myös Akavan hallituksessa. Puheenjohtaja Piekan mukaan kaksivuotinen kattava tupo olisi liittokohtaisia sopimuksia parempi ratkaisu.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot