Mainos
Mainos

Tehy ja SuPer: Päättäjien kannettava vastuunsa

Henkilömitoitukset vanhustenhoitoalalla ovat koko ajan vajaita. Jopa huoltomiestä on käytetty pätevän henkilökunnan sijaisena.

Hoitoalan ammattijärjestöt SuPer ja Tehy vaativat Helsinkiä järjestämään välittömästi riittävän määrän hoitajia vanhustenhuoltoon.

Henkilöstö toimii nykyisin jatkuvasti vajaalla miehityksellä. Pätevän henkilöstön sijaan hoitotyössä on käytetty sijaisena jopa huoltomiestä. Henkilöstömitoituksella on varmistettava, että jokaiseen työvuoroon riittää tekijöitä.

SuPer ja Tehy vaativat, että poliittiset päättäjät kantavat vastuunsa ja huolehtivat, että henkilömitoitukset ovat vanhuspalveluohjelman mukaisia. Myös palkkoja on nostettava sellaiselle tasolle, että työvoimaa saadaan riittävästi.

Vaikeasti dementoituneiden vanhusten määrä on kasvanut ja hoidettavien toimintakyky on heikentynyt ja masennusoireet lisääntyneet.

Pitkään jatkunut henkilöstövaje ja työn raskaus näkyvät SuPerin ja Tehyn mukaan jo lisääntyneinä sairauspoissaoloina jopa alle 35-vuotiaiden ikäryhmässä. Helsingissä esiintyy esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksia enemmän kuin sosiaalialalla keskimäärin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme