Mainos
Mainos

Tehy jatkaa lakkoneuvotteluja Ahvenanmaalla

Tehyn Ahvenanmaan lakon neuvotteluissa ei päästy tänään sopuun. Nelisen sataa tehyläistä lakkoilee Ahvenanmaalla jo yhdeksättä viikkoa. Osapuolten tavoitteena on saada lakko loppumaan tällä viikolla.

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestön Tehyn Ahvenanmaan lakon sovitteluyritykset eivät tänäänkään tuottaneet tulosta.

Tehy on luopunut joukosta pienempiä vaatimuksia, jotka koskivat yö- ja päivystyslisiä ja ns. Ahvenanmaalisää. Lakkolaiset kuitenkin vakuuttivat, että 150 euron kuukausipalkan korotusvaatimuksesta ei tingitä.

Maakuntahallitus ei ole korotuksiin myöntynyt, eikä merkkejä linjan muutoksesta ole näkyvissä. Osapuolet tapaavat toisensa vielä huomenna. Mikäli ratkaisua ei löydy, neuvottelut keskeytyvät joksikin aikaa.

Ahvenanmaan ainoassa sairaalassa tehdään lakon aikana vain suojelutyötä. Kiireellisimmät sairastapaukset kuitenkin hoidetaan. Pitkäaikaispotilaita on siirretty Helsingin, Turun ja Uppsalan sairaaloihin.

Viime viikolla hoitohenkilöstö ja maakuntahallitus pääsivät yhteisymmärrykseen Tehyn virkaehtosopimusta koskevassa kiistassa.

Tehy on STTK-lainen terveydenhuoltoalan ammattijärjestö, jonka ammattiosastoihin kuuluu noin 93 000 jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot