Mainos
Mainos

Tehy: Kansa uudistaisi sote-palveluja rohkeammin kuin poliitikot

Kansalaiset antavat päättäjille arvosanan 6,5 sosiaali- ja terveysasioiden hoitamisesta, ilmenee ammattijärjestö Tehyn teettämästä kyselystä.

Terveyspalvelujen rakenteita olisi valmis kehittämään 83 prosenttia kyselyyn vastanneista. Tehyn puheenjohtajan Rauno Vesivalo pitää tulosten valossa entistä kummallisemmalta, että istuva hallitus ei kyennyt päättämään uudistuksista.  

- Nyt näyttää siltä, että kansalaiset olisivat olleet rohkeampia uudistajia kuin poliitikot, Vesivalo arvioi tiedotteessa.  

Kyselyssä 94 prosenttia suomalaisista katsoo, että heitä hoitavalla ihmisellä on oltava riittävä sosiaali- ja terveysalan koulutus. 73 prosenttia vastustaa hoitoalan koulutusvaatimusten keventämistä.  

Kyselyyn vastasi helmikuun lopulla noin tuhat 15-74-vuotiasta henkilöä Manner-Suomessa. Virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme