Mainos
Mainos

Tehy laajentaa ylityökieltoa

Terveydenhoitoalan ammattijärjestö Tehy on päättänyt laajentaa työtaistelutoimiaan työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi.

Tehyllä on kuun alkupäivistä lähtien ollut voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto neljässä suuressa kaupungissa ja sairaanhoitopiirissä. Nyt kielto laajenee koskemaan kuutta uutta kaupunkia ja sairaanhoitopiiriä.

Laajennuksen piirissä on noin 12 000 tehyläistä ja painostustoimessa on mukana nyt kaikkiaan 37 000 tehyläistä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske päivähoitoa ja kotihoitoa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon astuessa voimaan tehyläiset työskentelevät ennalta suunniteltujen työvuorojen mukaan säännöllisen työajan puitteissa. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla ei haluta vaarantaa kenenkään henkeä tai terveyttä.

Hoitoalan kiistan syynä on Tehyn pitkäaikainen tavoite saada oma virkaehtosopimus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot