Mainos
Mainos

Tehy laittaisi pätkätyöt kuriin lainmuutoksella

Terveydenhuoltoalan järjestön jäsenistöstä neljännes tekee töitä määräaikaisena. Järjestön mukaan määräaikaisuudelle on oltava peruste ja sijainen on vakinaistettava, kun sijaistarve on pysyvä.

Terveydenhuoltoalan järjestö Tehy esittää pätkätöiden kitkemistä lainmuutoksella. Työsopimuslaissa olisi suoraan todettava, että kun sijainen paikkaa pysyvää sijaistarvetta, hänet tulee vakinaistaa.

Tehyn mielestä seuraavaan hallitusohjelmaan on kirjattava konkreettisia toimia pätkätöiden vähentämiseksi.

Määräaikaisuudelle on lain mukana oltava peruste ja sijainen on vakinaistettava, kun sijaistarve on pysyvä.

- Erityisesti kuntatyönantajalla tuntuu olevan suuria vaikeuksia hahmottaa, mitä lainsäädännöllä tältä osin tarkoitetaan, Tehyn neuvottelupäällikkö Jukka Maarianvaara sanoo.

Tehyn jäsenistöstä neljännes tekee töitä määräaikaisena, alle 35-vuotiasta puolet.

Myös STTK vaatii tehokkaampia keinoja pätkätöiden käytön valvontaan.

-Työnantajien on keskusteltava eri työaikamuodoista henkilöstön kanssa ja henkilöstön edustajilla tulee olla käytössään riittäviä keinoja määräaikaisuuksien valvomiseksi jo työpaikkatasolla, johtaja Markku Salomaa vaatii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot