Mainos
Mainos

Tehy-lehti: Ministeri tiukentaisi Kela-korvaussääntöjä

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) tiukentaisi yksityisten terveyspalveluiden Kela-korvaussääntöjä. Ministeri sanoo Tehy-lehdessä, että yksityisistä terveyspalveluista maksettava Kela-korvaus pitäisi poistaa, jos palvelun saa myös julkiselta puolelta.

Poistettavan korvauksen Guzenina-Richardson ohjaisi julkisten palveluiden kehittämiseen. Hänen mukaansa julkisesta sektorista on tehtävä kilpailukykyinen työpaikka.

— Toimintatapoja pitää uudistaa, kaavamaisia hierarkioita lieventää ja ammatillista yhteistyötä lisätä, ministeri sanoo.

Guzenina-Richardsonin ehdotus on kirvoittanut laajaa arvostelua. Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessaan, että ministeri puhuu jälleen ohi sen, mitä hallitusryhmien kesken on sovittu.

— On aivan selvää, että julkinen sektori ei pystyisi Kela-korvauksista vapautuvilla varoilla tuottamaan (yksityisiä) vastaavia palveluja, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

Ministerin näkemystä kummeksuvat kannanotoissaan myös yksityistä terveyspalvelualaa edustava Terveyspalvelualan Liitto ja Keskustanuoret.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme