Mainos
Mainos

Tehy neulaskandaalista: Selvitettävä perusteellisesti

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy pitää erittäin valitettavana tapahtumaketjua, jossa Huslabin laboratoriossa potilasnäytteitä otettiin käytetyillä neuloilla. Tehyn mukaan tapaus pitää selvittää perusteellisesti.

Tehy korostaa, että näytteenotto on merkittävä osa potilaan diagnostiikkaa, joten työntekijöillä tulee olla riittävä koulutus ja osaaminen. Koulutuksen perusteella ainoastaan bioanalyytikoilla on näytteenottoon liittyen riittävä osaaminen.

– Silloin kun näytteenotossa toimii muu kuin laillistettu laboratoriohoitaja tai bioanalyytikko, on työnantajan varmistettava työntekijöiden osaaminen riittävällä lisäkoulutuksella ja perehdytyksellä, Tehy kirjoittaa tiedotteessaan.

Järjestön mukaan erityistä huomiota tulee kiinnittää henkilöstön perehdytykseen, henkilöstön riittävyyteen, koko näytteenottoprosessiin, turvallisiin työvälineisiin ja työtapoihin (esimerkiksi turvaneulojen käyttöön) ja neulojen turvalliseen hävittämiseen lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme