Mainos
Mainos

Tehy: Päiväkotien ryhmät ovat liian suuria

Koulutettua henkilökuntaa ei myöskään ole riittävästi. Parantamisen varaa löytyy myös pihojen turvallisuudesta.

Päiväkotien lapsiryhmät ovat usein liian suuria, eikä sijaisia palkata riittävästi, kertoo Tehyn tuore päivähoitoselvitys. Koulutettua henkilökuntaa ei myöskään ole tarpeeksi lapsimäärään nähden. Parantamisen varaa löytyy lisäksi pihojen turvallisuudesta.

Koulutetun hoitohenkilöstön ammattiliiton Tehyn selvityksessä tehyläisiltä lastenhoitajilta, lähihoitajilta ja päivähoitajilta kysyttiin näkemyksiä päivähoidon laadusta, turvallisuudesta ja työoloista.

Tehy edellyttää lasten päivähoitosäädösten kokonaisuudistusta. Nykytilannetta voidaan sen mukaan korjatamuun muassa seuraamalla päivähoidon suhdelukuasetuksen toteutumista päivittäin ryhmätasolla. Vakinaisen varahenkilöstöjärjestelmän turvin puolestaan voitaisiin varmistaa pätevien sijaisten saaminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot