Mainos
Mainos

Tehy: Palvelut supistuvat kesällä

Terveyspalveluissa on odotettavissa aiempaa tuntuvampia supistuksia kesällä.

Terveyspalveluja joudutaan supistamaan sijaispulan vuoksi aiempaa tuntuvammin ensi kesänä. Tehyn tuoreen selvityksen mukaan lähes 70 prosenttia sairaaloista ja terveyskeskuksista rajoittaa palvelujaan.

Laajimpia supistukset ovat erikoissairaanhoidossa. Niistä kärsivät erityisesti potilaat, jotka tarvitsevat palveluja kirurgian, psykiatrian, lastentautien, silmätautien tai korva-, nenä- ja kurkkutautien aloilla. Perusterveydenhuollossa supistusten kohteina ovat muun muassa neuvolat, mielenterveystoimistot ja hammashoito.

Sosiaalihuollossa supistuksia on hieman vähemmän, eivätkä ne juurikaan haittaa esimerkiksi vanhusten hoitoa. Sijaisten palkkaaminen on vaikeutunut, koska työllisyystilanne on parantunut. Erityisen vaikeaa on ollut sijaisten löytäminen sairaanhoitajille. Vakituinen väki joutuu sijaispulan vuoksi tekemään runsaasti ylitöitä sekä vuorottelemaan eri tehtävissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot