Mainos
Mainos

Tehy: Perushoito supistuu kesäksi

Terveyskeskukset eivät ruuhkaudu tänä kesänä yhtä pahasti kuin viime vuonna. Sen sijaan kuntien säästötoimet kasvattavat edelleen sairaaloiden potilasjonoja. Terveyden- ja sosiaalihuollon ammattijärjestö Tehyn tekemän jäsenkyselyn mukaan säästötoimet kohdistuvat erityisesti erikoissairaanhoitoon. Eniten sairaansijoja suljetaan pienten erikoisalojen yksiköissä, kuten korva,- nenä- ja kurkkutautien sekä silmätautien osastoilla. Perusterveydenhuollossa toimintaa supistetaan vajaalla kolmanneksella. Terveydenhuollon säästötoimet ajoittuvat pääosin heinäkuuhun.

Kuntaliitto puolestaan sanoo, että sen keräämien tietojen mukaan kunnalliset sairaanhoitopalvelut toimivat tänä kesänä entiseen tapaan. Kuntaliitto toteaa, että loma-ajoista johtuvat palvelujen supistukset ja osastojen sulkemiset kohdistuvat ei-kiireellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin, joihin pääosa potilaista ei halua tulla keskikesän aikana.

Kuntaliitto lupaa, että äkillisesti sairastuneet saavat avun myös kesällä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme