Mainos
Mainos

Tehy rajaa virkasuhteiset irtisanoutumisten ulkopuolelle

MTV.n uutisten saamien tietojen mukaan hoitajien irtisanoutumiset rajattaisiin työsuhteessa oleviin. Työehtosopimuslain mukaan työsuhteitten palauttamisesta voidaan sopia sillä tavalla, että työntekijät palaavat vanhoina työntekijöinä. Viranhaltijat ovat eri asemassa.

MTV.n uutisten saamien tietojen mukaan hoitajien irtisanoutumiset rajattaisiin työsuhteessa oleviin.

Tämä johtuu siitä, että työsuhteisten asema työpaikkaa uudelleen haettaessa on viranhaltijoita parempi.

Työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen sanoi Kymmenen Uutisissa, että virka ei tule työntekijälle takaisin kuin Manulle illallinen, vaikka niin sovittaisiinkin kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa. - Sitä vastoin työsuhteisten asema on parempi. Työehtosopimuslain mukaan voidaan sopia työsuhteitten palauttamisesta sillä tavalla, että työntekijät palaavat vanhoina työntekijöinä.

Kunnallinen työmarkkinalaitos varoittaakin tehyläisiä liiallisesta riskinotosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot