Mainos
Mainos

Tehy syynää vaalilupauksien toteutumista

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja laskee hoitajien palkankorotusten maksavan valtiolle 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Hoitoalan Tehy vannottaa, että puolueiden on hallitusohjelmassa lunastettava lupauksensa hoitohenkilöstön palkkaohjelmasta. Hallituksen on sitouduttava palkkaohjelmaan ja turvattava sen rahoitus korvamerkityin valtionosuuksin.

Järjestö muistuttaa kaikkien puolueiden esittäneen vaalien alla lupauksia terveydenhuollon ja vanhustenhoidon turvaamisesta sekä hoitohenkilöstön palkkatason korjaamisesta.

- Tehy seuraa hallitusohjelmaneuvotteluja suurennuslasilla ja vaikuttaa kaikkiin tahoihin, jotta uusi hallitus toteuttaa kansalaisille ja hoitohenkilöstölle annetut lupaukset, puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola sanoi Kemissä tänään.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander puolestaan varoittelee hoitajien palkankorotusten seurauksista. Hän laskee niiden maksavan valtiolle 800 miljoonaa euroa vuodessa.

- Kun ottaa huomioon kokoomuksen ja keskustan muut vaalilupaukset, tällaiseen ei ole varaa. Silloin voi olla, että päädytään ratkaisuun, jossa hoitohenkilökunnan palkkoja kohennetaan jonkin verran, mutta valtio ei kuitenkaan kompensoi tätä kunnille, Kiander ennakoi UP-uutispalvelun haastattelussa.

Hän arvioi, että hoitajien palkkakysymys saattaa kasvattaa myös muiden alojen palkkatoiveita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme