Mainos

Tehy tuomittiin sakkoihin

Tehy rajaa virkasuhteiset hoitajat pois joukkoirtisanoutumisesta. Tehy on tuomittu maksamaan hyvityssakkoja työnantajalle.

Tehy peruu virkasuhteisten hoitajien irtisanoutumiset. Peruutus koskee noin 750:tä hoitajaa. Syynä on työtuomioistuimen päätös, jonka mukaan Tehyn joukkoirtisanoutumiset ovat viranhaltijoiden osalta lainvastaisia.

Lakimies Riikka Rapinoja Tehystä arvioi, että rajauksella ei ole merkitystä liiton työtaistelutoimien kannalta. Kyse on kokonaisuuden kannalta pienestä joukosta, sillä irtisanoutuneita on kaikkiaan noin 12 500.

Tehy on jo lähettänyt sähköpostitse ennakkotiedon peruutuksesta Kunnalliselle työmarkkinalaitokselle.

Rapinoja kertoo, että Tehy maksaa sakot omasta ja sakkoihin tuomittujen ammattiosastojen puolesta.

Työtuomioistuimen päätöksestä ei voi valittaa.

Työtuomioistuin on tuominnut hoitajajärjestö Tehyn ja sen jäsenyhdistykset sakkoihin joukkoirtisanoutumisista. Tehy joutuu maksamaan työnantajajärjestölle 7000 euroa. Runsaat 20 jäsenyhdistystä joutuu maksamaan yhteensä 24 000 euroa.

Työtuomioistuimen mukaan työnantajalla eli Kunnallisella työmarkkinalaitoksella oli sen sijaan oikeus ryhtyä palkkaamaan uutta väkeä irtisanoutuneiden tilalle. Tuomioistuin perusteli tätä vakavilla vaaroilla, joita työtaistelusta koituu potilasturvallisuudelle.

Työnantajan irtisanoutuneille hoitajille lähettämät kirjeet tuomioistuin katsoi myös perustelluiksi.

Kunnallinen työmarkkinalaitos ja Tehy olivat haastaneet toisensa oikeuteen. Työnantaja piti hoitajien joukkoirtisanoutumista laittomana työtaistelukeinona. Tehy katsoi, että työnantaja on painostanut hoitajia kirjeillään ja uuden väen palkkaamisella.

Järjestöt ovat yleensä jatkaneet työtaistelutoimiaan työtuomioistuimen päätöksistä huolimatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot