Mainos
Mainos

Tehy vaatii rahaa ja lisähenkilöstä potilasjonojen purkamiseen

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy vaatii rahaa ja lisähenkilökuntaa potilasjonojen purkamiseen. Tehyn valtuusto ja hallitus ovat huolissaan siitä, miten lääkärilakon vuoksi syntyneiden jonojen purkaminen korvataan hoitohenkilöstölle. Myös jonopotilaiden hoitoon olisi saatava riittävästi väkeä ja hyvät työolot. Tehyn päättäjien mielestä ylitöitä ei pidä kiertää esimerkiksi sillä, että hoitohenkilöstöä pestattaisiin normaalityön jälkeen yksityisen yrityksen nimissä jatkamaan työpäiväänsä.

Järjestön mukaan useilla työpaikoilla odotetaan jo ennestään ylirasitetun hoitohenkilöstön venyvän työssään unohtamalla viikkolevot ja venyttämällä työpäiviä. Tehyn mielestä myös jonopotilaille ja heidän hoitajilleen on taattava kunnolliset hoito-olot. Käytäväpaikkojen sijasta olisi otettava käyttöön riittävästi sairaansijoja.

-Potilaiden hoitoon pääsystä vastaa kuitenkin työnantaja, ei hoitohenkilökunta. Työnantajat leikkaavat lääkärilakon varjolla budjettiaan ja yrittävät maksattaa kustannukset henkilöstömäärärahoista, harmittelee Tehy kannanotossaan.

Tehyn valtuusto ja hallitus olivat tänään koolla Kirkkonummella. Kokouksen yhteydessä pidetyssä seminaarissa käsiteltiin mm. valmistautumista tuleviin sopimusneuvotteluihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot