Mainos
Mainos

Tehy vaatii reiluja korotuksia

Tehy vaatii sairaanhoitajien palkkoihin reilua tasokorotusta ja korotusten maksua etupainotteisesti. Järjestö julkisti tänään kyselytutkiimuksen, jonka mukaan jopa 87 prosenttia kansalaisista arvioi kunta-alan hoitajien palkkojen kaipaavan korjausta.

Tarkat palkkatavoiteensa Tehy määrittelee kuitenkin vasta marraskuussa. Nyt järjestön pitääkin vakuuttaa kuntatyönantaja ja osin myös yksityisten alojen liitot sairaanhoitajien palkkojen jälkeenjääneisyydestä, jos tupoa maahan aiotaan rakentaa.

-Tupo tietysti antaisi mahdollisuuden hoitaa tätä kokonaisuutta paljon paremmin kuin liittokierros, mutta totta kai liittokierros on kova kierros. Julkisen sektorin naisvaltaisen liiton puolien pitäminen liittokierroksella ei ole mikään helppo juttu, puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola Tehystä kertoo.

Valtaenemmistö kansalaisista on Tehyn teettämän tutkimuksen mukaan sitä mieltä, että terveydenhuoltohenkilöstön palkat ovat liian matalat työn vaativuuteen verrattuna. Kysely tehtiin syyskuussa - siis ennen kiivainta Hus-keskustelua ja siihen vastasi noin tuhat ihmistä.

Edelleen vertailtaessa kunta-alan ammatteja keskenään, kyselyyn vastanneet kokivat sairaanhoitajien ja lastenhoitajien palkankorotukset tärkeimmiksi. Myös siivoojien ja luokanopettajien ansioiden korottamisella on vankka kannatus.

Tarkat palkkatavoitteensa Tehy julkistaa vasta marraskuussa. Tupon sisällä ylimääräistä rahaa sairaanhoitajielle voitaisiin ohjata muun muassa erilaisilla liitto- tai naispalkkaerillä, mikäli muut sen hyväksyvät.

(Seitsemän uutiset 10.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme