Mainos
Mainos

Tehy vaatii ryhmäkokoja päivähoitolakiin

Tehy vaatii, että päiväkotien ryhmäkoot määritellään pikaisesti jo päivähoitolain osittaisen uudistuksen yhteydessä. Alle 3-vuotiaiden ryhmässä saisi olla enintään 9-12 lasta ja yli 3-vuotiaiden ryhmässä 20 lasta.

Myös lasten ja hoitajien suhdelukua on tiukennettava. Alle 2-vuotiaita lapsia voisi olla kolme yhtä hoitajaa kohden, 2-3-vuotiaita lapsia voisi olla neljä hoitajaa kohti ja yli 3-vuotiaita lapsia kuusi hoitajaa kohden.

- Lapsiryhmien kokoja määriteltäessä on myös otettava huomioon erityisen tuen tarpeessa olevat lapset. Näitä ovat esimerkiksi alle vuoden ikäiset lapset sekä maahanmuuttajataustaiset lapset, katsoo Tehyn kehittämisyksikön johtaja Tarja Honkalampi.

Tehyn hallitus pohti päivähoitolain uudistamista tämänpäiväisessä kokouksessaan Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot