Mainos
Mainos

Tehyllä valmius lakkoon

Hoitohenkilöstön ammattiliiton puheenjohtajan mukaan ensi syksyn budjettiriihessä on varauduttava siihen, että hoitohenkilöstö tarvitsee erillisen palkkaohjelman.

Tehyn kenttä on valmis taistelemaan palkankorostusten puolesta. Hoitohenkilöstön ammattiliiton Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) kertoo Kalevassa, että hoitoala tavoittelee tuntuvaa palkankorotusta. Tarkka korotustavoite kerrotaan loppukesästä.

Laitinen-Pesolan mukaan ensi syksyn budjettiriihessä on varauduttava siihen, että hoitohenkilöstö tarvitsee erillisen palkkaohjelman. Hallituksen lupaamaa korvamerkittyä valtionosuutta ei hänen mielestään pidä ripotella muille naisvaltaisille aloille.

- Jos hallitus ei lunasta hoitajille antamaansa lupausta, niin poliittisen järjestelmän uskottavuus menee. Vaalipuheita ei voi mitätöidä muutaman kuukauden jälkeen. Kuka tähän poliittiseen järjestelmään sitten enää uskoo, mikäli lupausta ei lunasteta, Laitinen-Pesola tivaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme