Mainos
Mainos

Tehyn Laitinen-Pesola: Sote-uudistukselta loppumassa aika

Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan (kok.) mielestä hallitukselta on loppumassa aika sosiaali- ja terveydenhoidon uudistuksessa.

Uudesta palvelurakenteesta on Laitinen-Pesolan mukaan tehty tähän mennessä aivan liian riittämättömiä linjauksia.

Uudistuksen onnistuminen on hänen mukaansa kiinni alueellisista selvityshenkilöistä, jotka kokoavat parasta aikaa karttaa terveysalueista. Ryhmän työaika päättyy helmikuun lopussa.

Laitinen-Pesola lykkäisi koko uudistusta, jos tämä selvitys epäonnistuu.

– Pitää miettiä, kannattaako koko kenttää laittaa niin isoon ruljanssiin hirvittävän pienen muutoksen takia.

Rakenneuudistuksen tavoitteena on tarjota sosiaali- ja terveyspalveluita saman katon alla sekä integroida perusterveydenhuoltoa ja erikoissairaanhoitoa.

Tarvittaessa Laitinen-Pesola olisi valmis antamaan vähän periksi sosiaali- ja terveyspalveluiden lähentämisessä. Ensisijaisesti saman katon alle pitäisi hänen mielestään saada sosiaalitoimen ja terveystoimen yhteisten asiakkaiden eli esimerkiksi erityispalveluita tarvitsevien lapsiperheiden palvelut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot