Mainos
Mainos

Tehyn tutkimus: Kansa hoitoalan palkankorotusten kannalla

55 prosenttia Tehyn teettämään kyselyyn vastanneista oli piti kuntien terveydenhuoltohenkilöstön palkkoja liian matalana työn vaativuuteen nähden.

STTK:laisen Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan mukaan hoitoalan palkkoihin tarvitaan reilu tasokorotus. Hän sanoo Tehyn teettämän tuoreen kyselyn vahvistavan käsitystä, että myös kansalaiset hyvin yleisesti ymmärtävät hoitoalan palkankorotusten välttämättömyyden.

55 prosenttia kyselyyn vastanneista oli täysin samaa mieltä kuin väittämä, jonka mukaan kuntien terveydenhuoltohenkilöstön palkat ovat liian matalat työn vaativuuteen nähden. Liki kolmannes oli melko samaa mieltä väittämän kanssa ja yksi prosentti täysin eri mieltä.

Vastaajilta kysyttiin myös, minkä kunta-alan ammattiryhmien palkkojen korottamista he pitävät tärkeänä. Tarjotuista kymmenestä ammattiryhmästä selvänä ykkösenä olivat sairaanhoitajat ja kakkosena lastenhoitajat. Seuraaviksi tulivat siivoojat ja opettajat.

Taloustutkimus kysyi asiaa Tehyn toimeksiannosta syyskuussa tuhannelta kansalaiselta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme