Mainos
Mainos

Teiden auraajille töitä jouluun saakka – ”Lisää lunta ei tarvita”

Alkutalvi on ollut erittäin haasteellinen teiden kunnossapitäjille pääkaupunkiseudulla. Ylläpitoinsinööri Jyrki Vättö Helsingin kaupungin Rakennusvirastosta kertoo, että erityisen vaikeaksi tilanteen on tehnyt se, että aika ajoin lunta on tullut putkeen jopa 24 tuntia.

- Lisää lunta ei kyllä enää tarvita, että jouluun asti on ihan varmasti töitä.

HKR:llä on parhaillaan auraustöissä 400 – 500 henkeä. Työtä tehdään vähintään kahdessa vuorossa, pyryaikoina jopa kolmessa vuorossa.

Vätön mukaan poikkeuksellisen sankat ja pitkäkestoiset lumisateet ovat aiheuttaneet sen, ettei HKR ole päässyt kunnolla auraamaan asuntokatuja.

- Joukkoliikennekadut on onneksi saatu melko hyvin aurattua, sanoo Vättö.

Keskustan asuntokatujen ongelmana aurauksen suhteen on niiden kapeus, jolloin lumitilaa ei kaduille jää käytännössä ollenkaan.

- Katutila kapenee entisestään lumimassojen vuoksi ja kadunvarsipysäköintipaikat häviävät lähes kokonaan. Jos onnekas autoilija saa autonsa pysäköityä tällaiselle kadulle, kapenee ajoväylä vielä entisestään, harmittelee Vättö.

(MTV3)'

Katso HKR:n ylläpitoinsinöörin Jyrki Vätön haastattelu: (Huomenta Suomi 10.12.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot