Mainos
Mainos

Teiden keskikaiteet saattavat vaikeuttaa pelastustöitä

Teiden keskikaiteista saattaa joissakin tilanteissa olla harmia hälytysajoneuvoille. Kaide voi paitsi vaikeuttaa ohittamista ja u-käännöksiä myös estää lyhimmän reitin esimerkiksi onnettomuuspaikalle.

Pelastuspäällikkö Esko Kautto Pirkanmaan aluepelastuslaitokselta tietää yksittäisiä tapauksia, joissa avun tulo on viivästynyt kaiteen takia. Kauton mukaan kaiteen hyödyt ovat haittoja suuremmat.

– Ei voi sanoa, että tämä ongelma olisi meidän top-5 -listalla. Se on haitta, mutta ei ainakaan tällä hetkellä ylitsepääsemätön ongelma.

Keskikaiteisiin on monesti tehty hälytysajoneuvoja varten portteja, mutta niiden hyöty on Kauton mukaan kyseenalainen.

Uusia keskikaiteella varustettuja tieosuuksia valmistuu tänä vuonna valta- ja kantateille lähes 30 kilometriä. Liikenneviraston mukaan tämä nostaa keskikaiteellisten teiden yhteismäärän noin 120 kilometriin, kun moottoritiet jätetään laskuista.

Keskikaiteet vähentävät tehokkaasti autojen nokkakolareita kaksikaistaisilla teillä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot