Mainos
Mainos

Teiden päällystystöitä kesällä enemmän kuin aikoihin – muista varata aikaa odotteluun

Alkavana kesänä tehdään aiempia vuosia enemmän teiden päällystystöitä ympäri maan.

Liikenneviraston kunnossapito-osaston johtaja Jukka Karjalainen kertoo, että päällystystöitä voidaan tehdä enemmän, koska tälle vuodelle on osoitettu korjausvelkarahoitusta. 

Karjalainen kertoo, että paikoin päällystystöitä on lykätty jo pitkän aikaa ja tiestö on päässyt huonontumaan.

– Päällystämme enemmän, mikä on tietysti pitkällä tähtäimellä tienkäyttäjien etu, että saamme huonoja paikkoja paranneltua, mutta kyllä se tietysti tulee näkyviin, että päällystyskohteita on enemmän ja ne aiheuttavat tilapäistä haittaa, Karjalainen kertoo.

Karjalainen neuvoo lomailijoita ennen automatkalle lähtöä tarkistamaan tietyötilanteen Liikenneviraston liikennetilannepalvelusta ja varaamaan tarpeeksi aikaa taipaleelle.

– Palvelun avulla voi arvioida, hakeeko vaihtoehtoista reittiä vai varaako lisää aikaa. Yleensä lisäajan varaaminen on viisain keino, sillä vaikka lähtisi pikkuteitä pitkin, niin se on joka tapauksessa hitaampaa kuin sujuva päätieliikenne. Kannattaa varata sen verran pikkuisen enemmän aikaa, että on mahdollisuus odottaa jonkun aikaa tarvittaessa, Karjalainen vinkkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme