Mainos
Mainos

Teillä poikkeuksellisen paljon peurakolareita

Pääkaupunkiseudulla on sattunut poikkeuksellisen paljon peurakolareita. Autoilijoita kehotetaankin varovaisuuteen hirvenmetsästyskauden alkaessa. Vaarallisin vuorokaudenaika liikenteessä on kolme tuntia auringonlaskun jälkeen.

Pääkaupunkiseudulla tapahtui eilisiltana ainakin seitsemän peurakolaria. Liikkuvan poliisin päivystäjä, vanhempi konstaapeli Kari Niemelä pitää määrää poikkeuksellisen suurena. Alueella kun tapahtuu syyspimeällä yleensä korkeintaan kolme hirvieläinkolaria vuorokaudessa.

Kaikissa hirvieläinonnettomuuksissa selvittiin ilman suurempia henkilövahinkoja. Onnettomuuksissa olleet autot saivat vakaviakin vaurioita. Hirvikolareiden toiselle osapuolelle, peuralle sen sijaan kävi huonommin.

Peurakolareista oli eilen Hanko-Hyvinkään-tiellä eli valtatiellä 25, Inkoossa kantatiellä 51, Vihdissä Moksintiellä, Vantaalla Kehä III:lla, Turuntiellä Vihdissä, Espoossa Mankintiellä ja Tammisaaressa Prästkullassa.

Hirvijahti meneillään koko maassa

Koko maassa, myös etelässä, on nyt meneillään hirvenmetsästyskausi. Metsästäjäin keskusjärjestö on hirvijahdin alkaessa kehottanut autoilijoita varovaisuuteen, sillä metsästys saa hirvet liikkeelle. Samaan aikaan on hirvien kiima-ajan loppupuoli ja niiden luontainen ja vähittäinen siirtyminen kesälaidunalueilta talvilaitumille alkaa. Nämä yhdessä merkitsevät hirvikolarien kannalta erästä vuoden pahinta ajanjaksoa.

- Nyt, jos koskaan, perusnopeusrajoitusten ja hirvimerkkien lisärajoitusten noudattaminen on aiheellista, tähdentää Metsästäjäin keskusjärjestön viestintäpäällikkö Klaus Ekman.

Vaarallisin vuorokaudenaika liikenteessä on kolme tuntia auringonlaskun jälkeen. Myös tiealueilla, joiden läheisyydessä on hirvenmetsästykseen liittyvää toimintaa, on syytä valppauteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme