Mainos
Mainos

Teillä runsaasti huonorenkaisia autoja

Teillämme liikkuu lähes puoli miljoonaa huonorenkaista autoa. Liikenneturva muistuttaa, syksyn sadekeleillä huonoilla renkailla olisi ajettava hitaammin.

Suomen teillä liikkuu jopa yli 440 000 autoa, joiden kesärenkaiden kunto on huono. Auto määritellään huonorenkaiseksi, jos yksikin rengas on urasyvyydeltään alle 2 millimetriä.

Autoliiton, Liikenneturvan ja poliisin järjestämissä rengasratsioissa renkaiden kuntoa on tutkittu vuodesta 1997 alkaen. Tämän vuoden rengaskampanja käynnistyy ensi viikolla.

Viime vuonna huonoimmilla renkailla kurvailtiin Ahvenanmaalla, missä jopa 30 prosenttia tarkastetuista autoista oli huonorenkaisia. Myös Lapissa ja Pohjois-Savossa huonoilla renkailla ajaminen oli yleistä.

- Lapissa välimatkat ovat varsin pitkiä, ajoneuvoihin kertyy kilometrejä ja renkaat kuluvat. Autojen keski-ikä on varsin korkea, selittää Petri Niska Liikenneturvan Rovaniemen toimistosta.

Harvinaisimpia kuluneet renkaat olivat Itä-Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa ja Hämeessä. Laki edellyttää renkailta vähintään 1,6 millimetrin urasyvyyttä. Kesärenkaat on kuitenkin hyvä uusia jo aiemmin.

Liikenneturva muistuttaa, syksyn sadekeleillä huonoilla renkailla olisi ajettava hitaammin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme