Mainos
Mainos

Teinit unohtivat, miten pukeutua talvella – kouluun tullaan hupparissa ja tennareissa

Yläasteen opettaja näkee työssään päivittäin, kuinka kevein vaattein nuoret varustautuvat talveen. Vaikka ulkona paukkuisi kova pakkanen, teinit saattavat ilmaantua kouluun ilman kunnon päällystakkia ja pipoa.

– Hurjinta, mitä olen nähnyt, on se, että on pyöräilty pakkasella kouluun pelkässä hupparissa, tennareissa ja lippiksessä, kertoo opettaja Pohjanmaalta.

Osa oppilaista ei välitä pakkasesta, koska he saapuvat kouluun niin kaukaa, että saavat sinne autokyydityksen kotiovelta. Tällöin päivään ei jää monia ulkoiluhetkiä.

Kyyditys on kuitenkin vain harvojen herkkua – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla nuoret kulkevat yhtälailla tennareissa, vaikka saapuvat kouluun omin neuvoin.

Opettaja arvelee, että osa nuorista on niin ihastuneita lempivaatteisiinsa, ettei tahdo luopua niistä mistään hinnasta. Erityisesti pojat ovat laiskoja shoppailemaan uusia vaatteita. Osalla talvivaatteiden hankintaa voivat jarruttaa myös taloudelliset syyt.

Ulkonäköpaineiden opettaja sen sijaan ei usko painavan vaatevaa´assa kovin paljon.

– Yritämme aamunavauksissa antaa vinkkiä oikeasta pukeutumisesta. Muistutamme esimerkiksi poikia pitkien kalsareiden käytöstä ja siitä, että se ehkäisee eturauhasvaivoja, opettaja kertoo.

Pohjanmaalaisessa esimerkkikoulussa oppilaiden on vietettävä ulkona kaksi välituntia päivittäin. Kovimmilla pakkasilla opettajilla on kova työ saada nuoret pihalle, mutta aina siinä lopulta onnistutaan.

Pakkasrajana pidetään 17 miinusastetta – kun mittari kipuaa sen yli, ei kenenkään tarvitse mennä ulos.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme