Mainos
Mainos

Teinitupakointi kasvattaa mahaa

Nuorten tupakoinnin vähentäminen voisi ehkäistä aikuisiän keskivartalolihavuutta.

Näin uskovat suomalaistutkijat, jotka tarkastelivat FinnTwin-kaksoisaineistoa ja tupakoinnin yhteyttä keskivartalolihavuuteen.

Useat tutkimukset ovat jo aiemmin havainneet lihavuuden olevan yleistymässä kaikissa ikäluokissa. Sen sijaan teinitupakoinnin ja keskivartalolihavuuden välillä oleva yhteys on uusi havainto.

Helsingin yliopiston kansanterveystieteen laitoksen tutkimus osoittaa, että teini-iässä runsaasti tupakoivilla on muita suurempi riski aikuisiän vyötärölihavuuteen. Erityisesti tytöillä yhteys aikuisiän lihavuuteen on selkeä.

Keskivartalolihavuus kiinnostaa tutkijoita, koska se kertoo suurentuneesta riskistä sairastua kakkostyypin diabetekseen sekä muihin sydän- ja verisuonitauteihin.

Tutkimusta jatketaan nyt selvittämällä yksityiskohtaisemmin tupakoinnin ja lihavuuden taustalla olevia sekä geneettisiä että ympäristötekijöitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme