Mainos
Mainos

Tekijänoikeuslainsäädäntö aiotaan uudistaa

Opetusministeriö on tänään asettanut toimikunnan valmistelemaan uudistusta. Toimikunnan työn määräaika päättyy vuoden 2003 lopussa. Suomen nykyinen tekijänoikeuslainsäädäntö on vuodelta 1961.

Lainsäädäntöön on 40 vuoden aikana tehty muutoksia parikymmentä kertaa. Suurin osa muutoksista on tehty 1980- ja 1990-luvuilla.

Toimikunnan on työssään arvioitava mm. tekijänoikeudellisesti suojatun aineiston luomiseen, tallentamiseen, välittämiseen ja muuhun käyttämiseen soveltuvan digitaalisen tekniikan kehityksen vaikutuksia lainsäädännön muutostarpeiden kannalta. Yleisesti huomioon pitää ottaa yhteiskunnallinen, taloudellinen, tekninen ja kansainvälinen kehitys. Huomioon on otettava myös EU:n tekijänoikeuslainsäädännön ja kansainvälisen sopimusjärjestelmän muutokset.

Oikeuksien haltijoiden, suojatun aineiston käyttäjien ja muiden sidosryhmien näkemyksiä kuullaan mm. kuulemistilaisuuksissa ja lausuntokierroksilla. Toimikunnan puheenjohtajana on neuvotteleva virkamies Jukka Liedes opetusministeriöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot