Mainos
Mainos

Tekijänoikeuslaki läpi eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi samalla lain saatteeksi suuren valiokunnan esittämän lausuman, jossa toivotaan, että kuluttajien mahdollisuus ottaa muutamia kopioita omaan käyttöön mahdollistetaan vapaaehtoisin toimin.

Eduskunta on hyväksynyt uuden tekijänoikeuslain äänin 121-34. Poissa oli kaikkiaan 44 edustajaa.

Hallitusrintaman rivit pitivät äänestyksessä. Lakiesityksen hylkäämisen puolesta äänesti hallitusryhmistä vain kaksi SDP:n edustajaa, Marjaana Koskinen ja Esa Lahtela, joilla on tapana painaa punaista hallituksen esityksille.

Lain hylkäämisestä esityksen oli tehnyt vihreiden Jyrki Kasvi. Oppositioryhmistä vain kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset äänestivät kokonaisuudessaan lakia vastaan.

Kokoomuksen edustajista 25 äänesti lain hyväksymisen ja yhdeksän lain hylkäämisen puolesta. Vasemmistoliitossa viisi edustajaa äänesti laille "jaa" ja seitsemän "ei". Vihreistä kahdeksan äänesti lain puolesta ja kolme sitä vastaan.

Eduskunta hyväksyi samalla lain saatteeksi suuren valiokunnan esittämän lausuman, jossa toivotaan, että kuluttajien mahdollisuus ottaa muutamia kopioita omaan käyttöön mahdollistetaan vapaaehtoisin toimin. Sille hävisi äänin 89-64 Kari Uotilan esittämä lausuma, jossa edellytettiin hallitukselta esityksiä lakiesitykseen liittyvien ongelmien poistamiseksi jo vuoden 2006 ensimmäisellä puoliskolla.

Tekijänoikeuslaista nousi mylläkkä, kun ilmeni, että lakiesitys muun muassa kieltää kopiosuojattujen cd-levyjen kopioinnin omaan käyttöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot