Mainos
Mainos

Tekikö virkamies virheen? - valtiota vaikea saada korvausvastuuseen

Valtiota on vaikea saada korvausvastuuseen virkamiesten tekemistä virheistä, kirjoittaa Turun Sanomat. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on moittinut Suomea useasti siitä, että valtion vahingonkorvausjärjestelmässä on puutteita.

Kansalaisen on vaikeaa saada korvauksia esimerkiksi siitä, jos poliisi on tehnyt hänen kodissaan laittoman kotietsinnän. Järjestelmän katsotaan loukkaavan jopa ihmis- ja perusoikeuksia.

Asiaan yritettiin saada parannusta vuonna 2010. Hahmotelmassa ehdotettiin monien korvauksia vaikeuttavien pykälien kumoamista. Oikeusministeriön selvitys tyssäsi lausuntokierrokselle ja pelkoon hallitsemattomista kustannuksista.

Ministeriön selvitykseen saatiin lausunnot yli 50 viranomaiselta. Vahingonkorvauskäytännön järkevöittäminen nähtiin sekä hyvänä että uhkaavana.

– Esitettiin huolta siitä, että vastuu laajenee epäennakoitavissa olevan laajalle, sanoo oikeusministeriön erityisasiantuntija Laura Määttänen lehdelle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot