Mainos
Mainos

Tekniikan Maailma: E10:llä ajaminen yhtä kallista kuin 98:lla

Tekniikan Maailma -lehden mukaan uusi E10-bensiini lisää polttoaineen kulutusta hiukan enemmän kuin on kerrottu. Siksi kuluttajalle on taloudellisesti sama, tankkaako hän E10:tä vai 98-oktaanista, lehti väittää.

TM:n mukaan E10 lisää polttoaineen kulutusta 98:iin verrattuna keskimäärin kolme prosenttia, mikä vastaa suunnilleen polttoaineiden hintaeroa.

Aiemman tiedon mukaan E10 nostaisi kulutusta vain noin kaksi prosenttia. Lisäys johtuu siitä, että etanolin energiasisältö on bensiiniä pienempi. E10:ssä etanolia saa olla enintään kymmenen ja 98:ssa viisi prosenttia.

TM:n mukaan erot ovat niin pieniä, että luotettavia mittauksia ei voi kohtuullisessa ajassa tehdä normaalisti autolla ajamalla. Siksi lehti vertasi moottorien kulutusta laboratoriossa. Kulutus mitattiin suhteutettuna moottoritehoon, joka kasvaa hieman korkeampioktaanista polttoainetta käytettäessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme