Mainos
Mainos

Tekniikan yliopistot yhdistävät voimansa Lounais-Suomen tukemiseksi

Suomeen perustetaan tekniikan alan yhteistyöyliopisto.

Aalto-yliopiston tiedotteen mukaan kaikki Suomen seitsemän tekniikan alan yliopistoa sekä Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan akateemiset ry ovat allekirjoittaneet asiasta aiesopimuksen.

Yhteistyöyliopiston työnimi on FITech eli Finnish Institute of Technology. Sen organisaatiosta aiotaan rakentaa kevyt ja ketterä.

FITechin ensisijaisena tarkoituksena on tukea Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta. Lounais-Suomen alueelle on tehty viime kuukausina paljon teknisen alan työpaikkoja luovia investointeja, mutta insinöörejä alueella koulutetaan siihen nähden liian vähän.

Aalto-yliopiston mukaan FITech pyrkii parantamaan Suomen innovaatiokyvykkyyttä käynnistämällä korkealuokkaista tekniikan alan koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoimintaa yliopistojen ja yritysten yhteistyönä.

Parhaillaan laaditaan toimintasuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on saattaa tekniikan alan yliopistojen opiskelijat ja Lounais-Suomen kasvuyritykset yhteen. Kehitysohjelmaan kuuluu myös muunto- ja täydennyskoulutusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme