Mainos
Mainos

Tekninen vika aiheutti vaarahälytyksen Helsingissä – Asukas MTV:lle: "En ole koskaan aikaisemmin kuullut oikeaa hälytystä"

Pohjois-Helsingissä useat ihmiset ovat hämmästyneet alkuillan aikana soineesta väestöhälytyksestä, joka MTV Uutisiin yhteyttä ottaneiden mukaan on kuulunut ainakin kahdesti. 

Monet ihmiset ovat paikallisissa Facebook-ryhmissä ja muissa sosiaalisen median kanavissa pohtineet, onko kyseessä erikoiseen aikaan soinut testihälytys vai mistä on kyse.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on väestönhälyttimeen iskenyt tekninen vika. Oikeasta vaaratilanteesta ei siis ole ollut kyse. 

Pelastuslaitoksen mukaan tekninen sähköpäivystys tutkii asiaa ja korjaa vikaa. Vikahälytys on kuulunut ainakin Viikki-Pihlajamäen alueella.

Eräs MTV Uutisiin yhteyttä ottaneista helsinkiläisistä kertoi ihmetelleensä asiaa.

– En ole koskaan aikaisemmin kuullut oikeaa hälytystä, ainoastaan testejä. En aluksi edes tunnistanut ääntä. Mietin, että mikähän ihme tämä on.

Asukas ei sano olleensa peloissaan, mutta hälytyksen toistuessa hän alkoi pohtia, onko syytä huoleen.

– Ensimmäisen hälytyksen aikana olin kotona ja sisällä, niin ei se säikäyttänyt, ihmetytti lähinnä. Kun se tuli toisen kerran, aloin miettiä enemmän sen alkuperää. Asun lähellä Malmin lentokenttää, niin mietin, liittyisikö se sinne. 

Nainen kertoo avanneensa uutissivustot, joissa ei kuitenkaan ollut mainintaa asiasta – ei edes Ylellä, joka yleensä julkaisee vaaratiedotteet nopeasti. 

– Twitteristä löysin pelastuslaitoksen twiitin myöhemmin, se selitti asian.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme