Mainos
Mainos

Teknologiateollisuuden lakonuhkien sovittelu jatkuu

Seuraavan teknologiateollisuutta uhkaavan lakon alkaminen voi ratketa ylihuomenna. Tuolloin pyritään selvittämään akavalaisten ylempien toimihenkilöiden sopimuskiistaa.

YTN:n ja työnantajien eli Teknologiateollisuuden edustajat aloittivat työriidan sovittelun tänään valtakunnansovittelijan johdolla. Seuraava tapaaminen on ylihuomenna.

Mikäli akavalaisten sopimuskiistaa ei saada ratkaistua, noin 10 000 toimihenkilöä aloittaa viikon pituisen työtaistelun ensi tiistaina. Sen piirissä olisi noin 40 suurta yritystä.

Lakon toisessa vaiheessa 7. marraskuuta olisi parin viikon ajan mukana kaksinkertainen määrä yrityksiä.

Kiistaa on etenkin palkankorotusten rakenteesta, eli esimerkiksi siitä, kuinka suuri osa jaetaan yleiskorotuksina kaikille.

Alalla on voimassa ylityö- ja vapaa-aikana tapahtuvien työmatkojen kielto kaikissa teknologiateollisuuden yrityksissä. Myös tietotekniikan palvelualalla on meneillään samanlainen kielto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme