Mainos
Mainos

Teknologiateollisuuden palkoista sopu

Teknologiateollisuuden palkoista on saatu sopu. Ellei paikallisesti sovita muuta, tulee alan työntekijöille lokakuussa 1 %:n yleiskorotus ja 0,5 % henkilökohtaisina erinä.

Mahdollisuutta suurempiin tai pienempiin korotuksiin etsitään syyskuun loppuun mennessä käytävissä yrityskohtaisissa neuvotteluissa. Tätä pidetään tärkeänä, sillä osa alan yrityksistä on edelleen vaikeuksissa, kun taas toiset ovat päässeet kasvuun kiinni.

Työnantajien Teknologiateollisuus ja työntekijöitä edustava Metalliliitto löysivät sovun yllättävänkin nopeasti, sillä neuvotteluista odotettiin vaikeita ja niitä lykättiin alkukesällä epäselvien talousnäkymien vuoksi. Alalla on voimassa työehtosopimus kahden vuoden päähän. Jokaisen vuoden korotukset neuvotellaan erikseen.

Alan ratkaisua on perinteisesti pidetty suunnannäyttäjänä myös muiden alojen neuvotteluille. Viime vuonna työnantajapuoli muodosti siitä niin sanotun palkka-ankkurin, jota se halusi noudattaa kaikilla aloilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot