Mainos
Mainos

Teknologiateollisuudessa ratkaisun hetket

Teknologiateollisuuden palkkaneuvottelut ovat parhaillaan ratkaisuvaiheessa.

MTV:n uutisten tietojen mukaan alalle kaavaillaan pitkää ja vakauttavaa kolmivuotista sopimusta. Palkankorotukset tarkistettaisiin kuitenkin joka kevät erikseen, jolloin talouden käänteet voitaisiin ottaa huomioon. Myös muille vientialoille tunnustellaan kaikessa hiljaisuudessa samantyyppisiä vakauttavia sopimuksia, joille toivotaan tukea myös hallitukselta.

Neuvottelujen takaraja on tämän viikon perjantai, kun metalliliiton valtuuston pitäisi ottaa sopimukseen kantaa.

Tukea vaikeuksissa oleville vientialoille haetaan myös hallitukselta. MTV:n uutisten tietojen mukaan vientialojen liittopomot tapaavat hallituksen johtoa ylihuomenna, ja toivovat saavansa jotain kättä pidempää palkkaneuvottelujen tueksi.

Vientialat ovat koko Suomen talouden kannalta keskeisen tärkeitä, joten ainakin hyvää tahtoa hallitukselta on luvassa.

Jos teknologiateollisuuden neuvotteluissa ei tällä viikolla päästä ratkaisuun, niin kaikki muutkin neuvottelut siirtyvät vähintään syyskesään.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 4.5.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot