Mainos
Mainos

Teknologiateollisuus hämmästelee jahkailua lakkoasiassa

Toimihenkilöunionin järjestörajoja koskevassa lakossa on tehty sovintoesitys. Lakko jatkuu joka tapauksessa ensi tiistaihin asti.

Neljää teollisuusyritystä koskeva lakko jatkuu, koska Toimihenkilöunioni ei vastaa mielestään yksipuoliseen sovintoesitykseen ennen ensi keskiviikkoa. Työnantajajärjestö syyttää unionia tahallisesta vahingonteosta ja työmarkkinapelisääntöjen halveksimisesta.

- Lakko on päällä. Se aiheuttaa vahinkoja yrityksille ja menetyksiä palkansaajille. Mielestäni on vastuutonta, ettei valmistauduta vastaamaan kohtuullisessa ajassa. Siirto tuonne lakon päättymisen jälkeiseen aikaan tarkoittaa tahallista vahingon aiheuttamista, toteaa Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alanko.

Alangon mukaan pitkä vastausaika on erittäin poikkeuksellinen järjestely.

- Kun konflikti on päällä, yleensä valmistaudutaan vastaamaan siihen nopeasti. Niin pyritään rajoittamaan riita ja vahingot.

Katso Vesa Kallionpään juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme