Mainos
Mainos

Teknologiateollisuus valmistautuu yhä alakohtaisiin neuvotteluihin

Teknologiateollisuus valmistautuu yhä alakohtaisiin työehtosopimusneuvotteluihin elo-syyskuussa. Neuvotteluja silmällä pitäen järjestö kertoo odottavansa keskusjärjestöiltä ratkaisua eläkevakuutusmaksuista viimeistään syyskuussa.

Teknologiateollisuuden mukaan eri toimialoilla tarvitaan uudistuksia taloustilanteen vuoksi.

– Keskitetty ja liittokohtainen eivät ole keskenään vaihtopareja, koska uudistaminen tapahtuu joka tapauksessa liittokohtaisissa sopimuksissa. Keskitetyssä sovitaan korkeintaan palkkatasosta, sanoo teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Tänään julkistetun alan suhdannekatsauksen mukaan teknologiateollisuus on menettänyt markkinaosuuksia, ja tuotannon elpyminen on haihtunut. Tuotanto on painunut uudestaan vuoden 2009 tasolle. Tämän vuoden tammi-huhtikuussa alan liikevaihto oli kuusi prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Teknologiateollisuus arvioi, että yritysten liikevaihto on syksylläkin alemmalla tasolla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Työnantajajärjestön mukaan yleisiin korotuksiin ei ole varaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot