Mainos
Mainos

Tekstailijalle tuomio

Matkapuhelimella tekstiviestejä 11-vuotiaalle tytölle lähettänyt mies on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

29-vuotias mies on määrätty myös maksamaan tytölle henkisistä kärsimyksistä 2 000 euroa. Erikoislaatuisessa jutussa annettiin päätös eilen Joensuun käräjäoikeudessa.

Jutun asiakirjat ovat salaisia tuomiolauselmaa lukuun ottamatta. Ehdollisen tuomion koeaika on kaksi vuotta. Johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Matikainen pitää tapausta hyvin harvinaisena. Hän kommentoi juttua vain tekotavan osalta ja toteaa, että tällainenkin menettely, tässä tapauksessa pelkkä tekstiviestien lähettäminen, voi olla "aika ankarasti rangaistavaa".

Eri paikkakunnilla asuvat mies ja tyttö eivät ole koskaan tavanneet. Yhteydenpito sai alkunsa nettikeskustelupalstalta. Viime keväänä tyttö sai matkapuhelimeensa noin viikon ajan tekstiviestejä, joita sitten päädyttiin puimaan käräjille. Tapaus tuli viranomaisten tietoon tytön perheen otettua yhteyttä. Asian käsittely jatkuu tiettävästi hovioikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme